GroWinAPP

compartint dades per la salut mental

Les preocupacions de les famílies

Entre el 22 i el 24 de novembre vàrem assistir al 9è Congrés Internacional de Psicologia Clínica i de la Salut en infants i adolescents per presentar un dels primers resultats del projecte GroWinAPP.

Creació d’una web sobre salut mental infantil a partir de les preocupacions parentals

González-Bennasar N., Copoví, M.V., Leguizamo, F.J., Llabrés, J. & Balle, M.

Les pàgines web sobre educació i salut mental són el recurs més utilitzat pels pares i mares de menors en edat escolar. Tot i així, les webs amb informació basada en la evidència són escasses.

Per poder contemplar aquells aspectes que més preocupen els pares i mares, cal recollir aquesta informació. Per això, els objectius d’aquest estudi van consistir a crear un qüestionari per reunir i analitzar els aspectes sobre salut mental i altres àmbits relacionats generadors de major preocupació entre els pares i mares d’infants entre 6 i 12 anys; i la posterior creació duna pàgina web amb informació rellevant sobre salut mental infantojuvenil.

Hi van participar 282 pares i mares. Es pretenien avaluar preocupacions relacionades amb el rendiment acadèmic, el comportament, dificultats emocionals, ús de les noves tecnologies, etc. Per això, es va crear un qüestionari ad-hoc amb tres opcions de resposta per indicar el grau en què consideraven cada ítem com una preocupació sobre els fills o filles.

Es va realitzar una anàlisi descriptiva dels resultats i es va analitzar si hi havia diferències en les respostes al qüestionari en funció del cuidador o cuidadora que contestava; i el sexe i el rang d’edat de l’infant. Els resultats obtinguts van mostrar com les preocupacions més freqüents són les relacionades amb les dificultats emocionals (72%) i el rendiment acadèmic (59,9%). A més, es va observar una relació estadísticament significativa entre el rendiment acadèmic i l’edat (p=,007), i entre l’ús de noves tecnologies i l’edat (p =,001).

La pàgina web va ser construïda sobre la base d’aquestes respostes (https://www.growinapp.cat), a més d’incloure informació general sobre el projecte en què s’emmarca aquest estudi. Com que les preocupacions més freqüents són les dificultats emocionals i el rendiment acadèmic, seran temàtiques amb un pes més gran a la web.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *